Extra informatie en veelgestelde vragen

Extra informatie over zelfbouw steigerhouten meubelen

Transport en verzendkosten

Bekijk hier de Transport tarieven


Wilt u uw meubel door ons laten monteren, maak dan gebruik van ons Contactformulier om uw vragen te stellen

Hoe wordt het tuinmeubel aangeleverd?

Uw tuinmeubel wordt verpakt aangeleverd met de losse, houten onderdelen van nieuw vurenhout. In het pakket zit de heldere handleiding waarmee u stapsgewijs uw tuinmeubel in elkaar kunt zetten en welk gereedschap daarbij wenselijk is. Tevens zitten alle benodigde schroeven in de levering.


Is het hout behandeld?

Nog niet. U ontvangt het steigerhout onbehandeld en slechts licht geschuurd. Dat betekent dat u voor het beste resultaat uw tuinstoel of zitbank zelf na montage dient af te schuren. Vanzelfsprekend zal er immer sprake zijn van een wat grovere structuur, zeker als er geen nabehandeling plaatsvindt. Het steigerhout voor uw tuinset wordt met nieuw hout aangeleverd. Hier is bewust voor gekozen, aangezien gebruikt steigerhout snel afwijkingen vertoont.


Ik heb twee 'linkerhanden'. Kan ik mijn meubel toch in elkaar zetten?

Zelfs voor de minder handige persoon is het mogelijk om de tuinmeubels van Houtwonders in elkaar te zetten. Echter is het wel prettig en bij zwaardere meubelen noodzakelijk om extra hulp te krijgen. Buiten het gereedschap dient u in verband met splinters werkhanschoenen te gebruiken. Het voorboren van schroefgaten in uw tuinmeubel is niet noodzakelijk, maar levert wel vaak een iets beter resultaat op. De houten planken sluiten simpelweg iets beter aan. Vandaar dat wij standaard bij elke levering tevens een boortje toevoegen die u voor het schroefwerk kunt benutten. De schroeven dienen zover geschroefd te worden, zodat de kop van de schroef net lager zit dan het materiaal. Schroef ze niet te diep, mede wegens vocht wat dan in de gaten kan blijven staan. De bijgeleverde handleiding is helder en stapsgewijs uitgevoerd, mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u ons gerust mailen.


Moet ik mijn tuinset verder behandelen na montage?

Buiten het na-schuren is een verdere behandeling niet noodzakelijk. Wel is het verstandig om uw tuinset te plaatsen o p een plek waar de wind uw meubel kan droogblazen. Vandaar dat Houtwonders ook adviseert om uw meubel iets van de grond te houden, zodat vocht minder kan optrekken. U kunt uw meubel altijd behandelen met een verf naar wens. Vanzelfsprekend starten met een grondverf. Het verven van uw houten meubel verlengt de levensduur, maar vraagt wel onderhoud. Indien u uw tuinmeubel onbehandeld laat, zal deze vergrijzen.


Jaarlijks is het verstandig om uw tuinmeubel schoon te maken met wat groene zeep. Let op; uw meubel beter niet afspuiten met een hoge drukspuit. Hierdoor zal de zachte kern weggespoten worden. Het is altijd mogelijk om onbehandeld hout even af te schuren als het te ruw wordt. Behandeld hout dient dan weer een extra behandeling te krijgen.

HOUTWONDERS

Bij Houtwonders bent u gegarandeerd van een prachtig houten meubel van hoge kwaliteit. Wij gebruiken hiervoor verouderd en onbehandeld steigerhout. Ook leveren wij diverse artikelen van sloophout. Leuk van Hout, voorgemonteerd of zelf gebouwd! Het hele jaar door kunt u aan de slag! Ruime collectie!Keuze uit verschillende afwerkingen

Nieuw Product

Jaren buitenlucht

White wash, niet dekkend

Grijze verf, niet dekkendContact

HOUTWONDERS/CUUBHOUT VOF

Bezoekadres (op afspraak):

Kijckerweg 93

2678 AC De Lier

Nederland

KvK 64954072

BTW-nr: NL855919255B01

email: info@houtwonders.nl

Of vul ons contactformulier in